Nemovitosti

V České republice a na Slovensku poskytujeme služby předním českým i mezinárodním společnostem, přičemž advokátní kancelář Weinhold Legal má bohaté zkušenosti s právním poradenstvím, které se týká nemovitostí.

Níže uvádíme některé naše významné projekty v této oblasti.

CBRE Group
Advokátní kancelář Weinhold Legal poskytla CBRE Group, přední světové společnosti poskytující služby v oblasti komerčních nemovitostí a investic, poradenství při akvizici 100 % společnosti IMPACT-CORTI specializující se na správu nemovitostí v České a Slovenské republice. Advokátní kancelář Weinhold Legal poskytla CBRE komplexní služby související s akvizicí včetně předinvestiční prověrky a podpory při jednáních a kompletaci veškerých akvizičních a souvisejících smluv. Weinhold Legal poskytla právní poradenství společnosti CBRE Group při fúzi s její dceřinou společností, IMPACT-CORTI, a čtyřmi dceřinými společnostmi IMPACT-CORTI. Fúze všech společností byla zaregistrována v Obchodním rejstříku v jednom kroku. Naše právní služby zahrnovaly mimo jiné přípravu komplexní právní dokumentace a zastupování zúčastněných společností v rejstříkovém řízení, jakož i zastupování společnosti na valné hromadě. Weinhold Legal poskytla právní poradenství společnosti CBRE s českými a slovenskými aspekty celosvětové akvizice divize společnosti Johnson Controls.
Penta Investments
Advokátní kancelář Weinhold Legal poskytovala právní poradenství společnosti Penta Investments v souvislosti s nájemními smlouvami uzavíranými s nájemci v jeho významném realitním projektu Florentinum na Praze 1.
Palais Lobkowicz (Velvyslanectví Spolkové republiky Německo)
Advokátní kancelář Weinhold Legal poskytla právní poradenství Velvyslanectví Spolkové republiky Německo v souvislosti s koupí Lobkovického paláce na Malé Straně, v Praze, historické budovy postavené v 18. století, která má zvláštní význam pro Německo, a která je v současné době používána jako sídlo velvyslanectví. Na základě jednání se strany posléze dohodly namísto převodu na dlouhodobém pronájmu budovy.
Jedna z největších bank v USA
Advokátní kancelář Weinhold Legal poskytla komplexní právní služby jedné z největší bank v USA v souvislosti s nájmem nových prostor pro její ústředí v Praze 5 od developera Avestus (dříve Quinlan Private Golub), včetně nájmu kancelářských a skladových prostor. Naše poradenství zahrnovalo projednání tří separátních nájemních smluv a smluv o smlouvách budoucích nájemních, a právní podporu v otázkách technického provedení a vybavení. Následné poradenství se týkalo nájmu prostor v další pobočce se sídlem v Brně a poskytování kompletního poradenství souvisejícího s jejich pronájmem.
CEFC China Energy Company Limited
Advokátní kancelář Weinhold Legal poskytla právní služby společnosti CEFC China Energy Company Limited v souvislosti s akvizicí společnosti vlastnící budovu Florentinum, největší administrativní komplex v centru Prahy, od společnosti ze skupiny Penta. Právní služby advokátní kanceláře Weinhold Legal zahrnovaly předinvestiční prověrku a poradenství ohledně smluvní dokumentace, která se řídila českým právem. Kupní cena nebyla zúčastněnými stranami zveřejněna, ale média uváděla částku 283 milionů EUR.
MAN Truck & Bus
Advokátní kancelář Weinhold Legal poskytla právní poradenství společnosti MAN Truck & Bus, špičkovému mezinárodnímu výrobci nákladních automobilů, v souvislosti s koupí pozemku pro výstavbu nového servisního zařízení. Naše služby zahrnovaly právní prověrku, přípravu komplexní smluvní dokumentace s prodávajícím, revizi smlouvy s agentem a zastupování v jednáních. Kromě toho jsme také společnosti MAN Truck & Bus poskytli právní služby v souvislosti se smlouvami s autorizovanými servisními centry a dealery, v jednáních s nimi, a dále také v souvislosti s leasingovými smlouvami.
Weinhold Legal - Česká republika